top of page

想打水光針,唔洗飛去韓國嘅,Luminous有齊現時最紅最火熱嘅針劑,Rejuran 黑盒麗珠蘭就係韓國女生最愛水光針,仲被譽為「韓國水光界愛馬仕」。

必試「韓國水光界愛馬仕」Rejuran 麗珠蘭

有睇開韓劇嘅朋友,都會留意到韓國女生嘅皮膚,經常都係好白滑,仲會好水潤同有光澤。之前熱爆嘅淚之女王,金智媛經常close up大頭演哭戲,大家都覺得佢就算喊都超級靚。肌膚接近無瑕疵狀態,仲成日水潤有光澤。不少女生都驚嘆韓國女生嘅皮膚,都靚到發晒光。其實唔係個個都好似金智媛天生麗質,不過因為韓國人好注重儀容,所以醫美喺韓國特別盛行。大家除咗會做facial之外,美容針劑喺韓國都係女生日常熱門保養嘅項目。 今次小編就想介紹下喺韓國熱爆嘅黑盒麗珠蘭(Rejuran Healer)。

Rejuran 麗珠蘭韓國樂天百貨

Rejuran 麗珠蘭(Rejuran Healer)是什麼?

Rejuran 麗珠蘭係韓國頂級醫美品牌,如果你有去明洞嘅樂天百貨,最高層全部都係頂級嘅護膚品牌,麗珠蘭就喺裡面設有專櫃。 佢除咗出產高質嘅護膚品之外,仲有頂級嘅醫美產品,佢出產嘅水光針,就喺韓國超級火熱。

點解麗珠蘭水光針(Rejuran Healer)會咁受歡迎同熱捧?

最大原因係佢嘅成分能夠同人體皮膚相容,唔會造成任何副作用,非常安全。Rejuran Healer 麗珠蘭逆齡針由單一成分構成,是提取自野生鮭魚 DNA 的多核苷酸 PN (Polynucleotide) 成分,可刺激皮膚自身的修復能力及增加皮膚彈性。 

點解麗珠蘭水光針(Rejuran Healer)會咁受歡迎
點解選擇麗珠蘭Rejuran

點解選擇麗珠蘭Rejuran?

Rejuran不僅在韓國市場上而且在香港等其他亞洲國家也非常受歡迎的皮膚治療方法,專門用於改善老化皮膚,同時通過重新激活皮膚恢復自身膠原蛋白結構的能力,以刺激新膠原蛋白的生長和皮膚彈性。

麗珠蘭Rejuran的原理是什麼?

麗珠蘭Rejuran使用一種PN (Polynucleotide) 的物質來再生皮膚組織,使我們的皮膚變厚,增加彈性,同時減少皺紋並使皮膚恢復年輕狀態。由於Rejuran能使皮膚細胞自身再生,因此對治療痤瘡疤痕和收緊皮膚毛孔非常有效。它還以讓您的膚色更亮、質地更光滑而聞名。

麗珠蘭Rejuran的原理是什麼
麗珠蘭Rejuran針對什麼皮膚問題什麼效果

麗珠蘭Rejuran針對什麼皮膚問題呢?

  • 皮膚暗啞、泛黃、膚色不均、偏乾

  • 千年暗瘡印

  • 毛孔粗大

麗珠蘭Rejuran可以達到什麼效果?

  • 肌膚保濕、減少細紋、改善暗沉膚色

  • 恢復肌膚水油平衡,減少老化角質及皮脂

  • 恢復肌膚彈力性及收縮毛孔;

  • 讓肌膚從內而外煥發活力,重回健康年輕狀態。

黑盒麗珠蘭Rejuran的治療過程是怎樣?

  • 第一次療程:經過 3-5 日 膚質改善,恢復肌膚水油平衡

  • 第二次療程:經過 2-4 周,促進細胞再生膠原蛋白,增加肌膚彈性,細紋及皺紋減少,收細毛孔

  • 第三次療程:經過 4-6 周,增加肌膚彈性,達到臉部自然提拉的效果

  • 第四療療程:經過 6-8 周,膚質全面改善,肌膚呈現年輕健康狀態

  • 隨後建議每六個月進行一次 Rejuran Healer 注射,以培養健康肌膚。

麗珠蘭Rejuran的治療過程是怎樣
Rejuran 麗珠蘭水光針和三文魚針有什麼分別

黑盒麗珠蘭水光針
和三文魚針有什麼分別?

Rejuran 麗珠蘭水光針是多核苷酸(PN)為優化版PDRN,雙螺旋、三維立體支撐結構,而PDRN多聚脱氧核苷酸為無立體支撐結構,PN擁有比PDRN更穩定的長鏈分子結構。

Rejuran 麗珠蘭水光針
會不會有任何副作用?

Rejuran 麗珠蘭水光針有可能引起短暫性的副作用,例如注射部位皮膚變色、輕微疼痛、紅腫、充血或瘀青。一般而言,這些較常見的不適感會於療程後幾天後消散。

Rejuran 麗珠蘭水光針會不會有任何副作用
注射Rejuran 麗珠蘭水光針多少時間

注射Rejuran 麗珠蘭
水光針多少時間?

與醫生會面時,會先討論個人需要,視乎不同療程部位,療程一般只需15-30分鐘便可以。

 

除咗針劑嘅產品質素之外,我哋都仲要留意返針劑嘅注射方法, 因為唔同嘅注射方法都可能會帶效果,同埋醫生嘅手勢同技術都係好緊要,所以打水光針之前記得做好功課呀。

Luminous Aesthetic

168大廈17樓03室

西洋菜南街168號

旺角

Connect

  • Instagram
bottom of page